tiistai 9. huhtikuuta 2013

Kaneliset banaaniletut

Kuten olen aiemmin kertonut, harrastan viikolla usein erilaisia arjen pikaruokia - siis ruokaa, jonka raaka-aineet kypsyvät nopeasti eikä valmistus ole kovin monimutkaista.
Jälkiruokia meillä syödään vain harvoin. Mutta entäpä jos myös jälkiruoka voisi olla supernopea ja yksinkertainen?

Seuraava banaanilettuohje on juuri sellainen. Raaka-aineet ovat nimittäin tässä:


Resepti on peräisin Eevan ruokablogista. Eeva käytti lettuihinsa vain banaania ja kananmunaa - näihin ihmelettuihin ei siis tarvita tosiasiassa kuin kahta raaka-ainetta! Mutta koska rakastan kanelia ja lisään sitä suurinpiirtein joka paikkaan, saivat myös nämä letut kaneliannoksensa.

Banaaniletut 10 kpl

1 suuri, hyvin kypsynyt banaani
2 kananmunaa
(oman maun mukaan 1/2 - 2/3 tl kanelia)
voita paistamiseen

Sekoita ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoitimella. Eeva epäili blogissaan, onnistuuko taikina sauvasekoittimella. Onnistuu. Itse olen kokeillut kumpaakin enkä ole huomannut taikinoiden koostumuksessa eroa. Sen sijaan banaanin koko ja kypsyysaste vaikuttaa taikinaan, mutta yhtä kaikki, myös löysemmästä taikinasta on tullut hyvin koossa pysyviä ja kuohkeita lettuja.

Paista paksuhkoja lettuja lettupannulla melko miedolla lämmöllä. Tarjoile haluamallasi tavalla jälkkärinä tai aamupalana. Itse olen viehättynyt mustikkajäätelön kumppanuuteen. :) 


Yhdestä asiasta olen Eevan kanssa eri mieltä. Pannaria ei paisteta pannulla. ;) 
Pannari on mielestäni uunipellillä paistettava, melko paksu ja valmiina tasapintainen ruoka, jota usein tarjoillaan hernekeiton jälkkärinä. Ropsu taas on ilmavampi, uunissa suuria kupruja tekevä pannarin tyyppinen ruoka, jossa pannarissa taikinaan laitettava sokeri ripotellaan ropsun päälle vasta paistamisen puolivälissä.
Lätyt taas ovat pitsireunaisia, paistinpannulla paistettavia herkkuja (joiden viljaton ohje löytyy täältä) ja letut paksumpia paistinpannulla valmistuvia kavereita. Räiskäleet - ne kai taas ovat niitä lettuja tai lättyjä, jotka eivät suostu pysymään koossa? :) 


7 kommenttia:

 1. Ropsu ja kropsu, onko niillä jokin ratkaiseva ero? :D
  t: murrevammainen-88

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä niillä ole, minä vain lausun ilman k:ta. :D Pieniä alueellisia eroja kai vain.

   Poista
 2. Olisikohan vinkkejä sille, millä voisi korvata tuon kananmunan? Kun luulen, että hieman sille allergisena se ei käy. Joskus aina pannareissa ym. korvaan kananmunan osittain rahkalla. Toimii ihan ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi pahoittelen, tämä kommentti on mennyt allekirjoittaneelta ihan ohi! Täytyy tosin sanoa, ettei mulla ole kokemusta kananmunan korvaamisesta... Rahka ja banaani tuskin kaksin pysyvät kasassa? Pellavansiemenlimaa tiedän käytettävän kananmunan korvikkeena, mutten osaa sanoa, miten se käyttäytyy paistettaessa...?

   Poista
 3. Hei,
  Löysin sinut googlen kautta etsiessäni viljatonta leipäohjetta, blogisi on kiintoisa, sillä myös itse olen viljaton ruokailija ja reseptit välillä ruokiin/leivonnaisiin ovat hakusessa.
  Laitoin blogisi kirjanmerkkeihin, täällä ollaan kuulolla ja odotellaan uusia reseptejä :P

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista! :) Reseptejä tulee sitä mukaa, kun uutta kokattavaa keksin. Aika paljon kuitenkin tulee pyöriteltyä niitä vanhoja hyviksi havaittuja ohjeita sillä useimmiten uutta reseptiä kehitellessä lopputulos onkin jotain ihan odottamatonta... ;)

  VastaaPoista
 5. Aij että, miten ihania reseptejä!

  Arvostan yksinkertaisuutta ja helppoutta :) On mukava, kun voi jo reseptiä lukiessa kuvitella, miltä ruoka tuoksuu ja maistuu. (Turhan usein tähän ei tarjoudu tilaisuutta ainesluetteloiden ollessa kahden sivun mittaisia.)

  ME LIKE!

  VastaaPoista